You, the petitioner
51069947 2236905806631505 2664049513697640448 n

Hondenbelasting in Brabant afschaffen

9,022 signatures

In Nederland heffen er 249 van de 388 gemeenten hondenbelasting. Een heffing van oudsher dat tot op de dag vandaag nog steeds niet door de gemeente aan hondenbezitters is uit te leggen. Waarom zouden inwoners met een hond extra belast moeten worden? Waarom dan niet mensen met paarden, katten of vogels? De hondenbelasting is gewoon een melkkoe van de gemeente geworden.

In Brabant lopen de heffingsprijzen erg uiteen. In de gemeente Waalwijk ben je het goedkoopst met 45,30 euro en in Tilburg het duurst met 108,26 euro. In een groot deel van Brabant betaal je helemaal geen hondenbelasting. Waarom dan nog bij die paar Brabantse gemeenten wel? Dat kan anders!

Hoe mooi kan het zijn als er vanaf 2020 in heel Brabant geen hondenbelasting meer betaald hoeft te worden? Om dat doel te bereiken is jouw handtekening hard nodig. Zodat die na de Provinciale verkiezingen aan de Provincie Noord-Brabant overhandigd kan worden, met het verzoek om met de Brabantse gemeenten die nog hondenbelasting heffen in gesprek te gaan over mogelijke afschaffing. Zodat het bezitten van een hond in Brabant goedkoper word.

Petition

We

inwoners van Brabant hondenbezitters

 

observe

dat er in een groot deel van Brabant geen hondenbelasting betaald hoeft te worden. Deze heffing is van oudsher dat tot op de dag vandaag nog steeds niet door de gemeente aan hondenbezitters is uit te leggen. Waarom zouden inwoners met een hond extra belast moeten worden? Waarom dan niet mensen met paarden, katten of vogels? De hondenbelasting is gewoon een melkkoe van de gemeente geworden.

 

and request

de Provincie Noord-Brabant om het initiatief voor het afschaffen van de hondenbelasting in heel Brabant te steunen, door met de Brabantse gemeenten die nog hondenbelasting heffen in gesprek te gaan tot mogelijk afschaffing. Zodat het bezitten van een hond goedkoper word.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Provincie Noord-Brabant 
Petition desk:
Closing date:
2022-03-16 
Lead petitioner:
Niels Aussems 
Website:

History

Signatures

Updates

Nog maar de helft van de Nederlandse gemeenten heft hondenbelasting

2020-02-10

Dit innen Brabantse gemeenten aan hondenbelasting in 2020

2020-02-04